Kylling satay med ananassalat og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Peanøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Jasminris
150 g
Kyllinglårfilet
400 g
Red rub-krydder
½–1 pakke
Sataysaus
1 glass
Olje
1 ss
Soyasaus
½ ss
Hjertesalat
½ stk
Ananas
½ stk
Agurk
½ stk
Sesamfrø
½–1 pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 598 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tre kyllingen på grillspyd og ta dem med ut på grillen. Grillet ananas er også kjempegodt. Kutt ananasen i centimetertykke skiver, og pensle dem med litt olje. Grill ananasskivene i 1–2 minutter på hver side. Dryss over litt flaksalt og chiliflak før servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i store terninger. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Bland sammen kyllingen, red rub-krydderet, 1 ss olje og ½ ss soyasaus i en bolle. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ha over sataysausen og kok opp.
Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Skrell ananasen, og kutt den og agurken i terninger. Bland sammen salaten, agurken, ananasen og sesamfrøene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
God middag!