Kylling satay med ananassalat og jasminris

Kylling satay med ananassalat og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Jasminris
150 g
Kyllinglårfilet
400 g
Red rub-krydder
½–1 pakke
Sataysaus
1 glass
(Peanøtter)
Olje
1 ss
Soyasaus
½ ss
Hjertesalat
½ stk
Ananas
½ stk
Agurk
½ stk
Sesamfrø
½–1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
598 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tre kyllingen på grillspyd og ta dem med ut på grillen. Grillet ananas er også kjempegodt. Kutt ananasen i centimetertykke skiver, og pensle dem med litt olje. Grill ananasskivene i 1–2 minutter på hver side. Dryss over litt flaksalt og chiliflak før servering.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i store terninger. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Bland sammen kyllingen, red rub-krydderet, 1 ss olje og ½ ss soyasaus i en bolle. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ha over sataysausen og kok opp. 
 Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Skrell ananasen, og kutt den og agurken i terninger. Bland sammen salaten, agurken, ananasen og sesamfrøene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
God middag!