Barbecuekylling med ovnsbakte potetbåter og smørdampet spisskål
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kylling butterfly
750 g
Sitron
½ stk
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Spisskål
1 bit
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Barbecuesaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 783 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 43 g
- Protein:
- 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill kyllingen! Brun den godt på begge sider på direkte varme, og legg den deretter over på indirekte varme til den har nådd kjernetemperatur.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt halve sitronen i skiver. Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Pensle kyllingen med olje, og krydre med salt og pepper. Legg sitronskivene over kyllingen, og stek den i ovnen i 30–40 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader når den er ferdig.
Skyll og kutt potetene i båter, og skrell og kutt rødløken i båter. Fordel potetene og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Del spisskålen i båter, og ha den i en kjele. Ha nok vann i kjelen til at det dekker spisskålen halvveis, og ha i litt salt og 1 ss smør. Sett lokk på kjelen, og gi det hele et oppkok. Damp spisskålen i 4 minutter, sil av vannet, og klem over litt saft fra sitronen.
Server barbecuesausen til retten.
God middag!