Enchiladas med karbonadedeig, bønner og ananassalsa
Roede

Enchiladas med karbonadedeig, bønner og ananassalsa

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Karbonadedeig
300 g
Gul løk
½ stk
Three spice
½ pakke
Svarte bønner
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Skivet Norvegia
1 pakke
(Melk)
Vann
1 dl
Olje
1 ss
Ananas
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
888 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
114 g
Protein:
62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er godt med koriander og litt olivenolje i salsaen. Retten kan serveres som en taco, da serverer du bare kjøtt- og bønnesausen med de varme tortillaene og ananassalsaen ved siden av.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Bruk gjerne grillfunksjonen om du har. 
 Skrell og finhakk den gule løken. Sil laken av de sorte bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del karbonadedeigen i mindre biter, tilsett løken, og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av tacokrydderet. Tilsett bønnene og de hakkede tomatene. Skyll tomatboksen med 1 dl vann, og hell vannet over kjøttblandingen. Kok opp, og la blandingen småkoke i 5 minutter. Smak til med mer av tacokrydderet og litt salt.
 Fyll hver tortillalefse med kjøtt- og bønneblandingen og rull dem sammen. Legg lefsene i en ildfast form, ved siden av hverandre og med bretten ned. Del osteskivene i mindre biter, og fordel dem på toppen av lefsene. Sett formen i ovnen, og gratiner enchiladaene i omtrent 7–10 minutter, eller til de gylne. 
 Kutt toppen og bunnen av ananasen. Sett ananasen på høykant og kutt av skallet. Del ananasen i fire og kutt bort den innerste harde kjernen. Kutt ananasen i små terninger. Skrell rødløken og finhakk den og ønsket mengde av chilien. Ha ananasterningene, løken og chilien i en bolle. Smak til med saft fra limen, salt og pepper (se tips). 
 Enchilada med fyll: 1 stk Ananassalsa: 150 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!