Hjemmelaget skinke- og brokkolipai med salat og hvitløksdressing

Hjemmelaget skinke- og brokkolipai med salat og hvitløksdressing

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Denne klassiske skinke- og brokkolipaien faller i smak hos både voksne og barn. Lag paien dagen i forveien, eller en dag med litt bedre tid.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Hvetemel
3 ss
Rødløk
½ stk
Brokkoli
1 stk
Kokt skinke
100 g
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Egg
4 stk
(Egg)
Melk
1 dl
Rødløk
½ stk
Tobladssalat
50 g
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1089 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
123 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Et triks til forsteking av bunnen er å legge bakepapir over bunnen, og dekke den med tørre erter mens du forsteker. Fjern ertene før du har i fyllet og eggemiksen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ta paideigen ut av pakken. Smør en paiform eller en lav, ildfast form på 24–30 cm i diameter med olje.
Kjevle ut deigen med 3 ss hvetemel til den dekker paiformen. Paideigen skal være omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen, trykk den ned, inntil og opp langs kantene av formen, og prikk bunnen med en gaffel. Dette forhindrer at deigen eser ut under steking (se tips). Forstek paiformen nederst i ovnen i omtrent 10 minutter.
Skrell og finhakk halve rødløken. Kutt brokkolien i små buketter, skrell stilken og kutt den i biter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødløken og brokkolien i omtrent 5 minutter. Tilsett den kokte skinken og smak til med salt og pepper.
 Visp sammen eggene, 1 dl melk og litt salt og pepper i en skål. Sett eggeblandingen til side.
Fordel skinke- og grønnsaksblandingen i den forstekte bunnen. Hell på eggeblandingen, og topp med mozzarellaen. Stek paien i ovnen i 15–20 minutter, til den er fast eller har satt seg i midten.
Kutt den andre halvdelen av rødløken i tynne skiver. Bland sammen løken og salaten i en salatbolle, og smak til med olivenolje.  
Server hvitløksdressingen til retten. 
God middag!