Laksespyd med gulrot- og eplesalat og sesamris
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
En inspirerende fiskerett med mild soya- og ingefærsaus og syrlig gulrotsalat. Med denne retten bevarer du sommerminnene litt lenger.
En inspirerende fiskerett med mild soya- og ingefærsaus og syrlig gulrotsalat. Med denne retten bevarer du sommerminnene litt lenger.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
150 g
Sesamfrø
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Sitron
1 stk
Sukker
1 ss
Vann
2 ss
Lakseburger
1 pakke
Grillspyd
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 766 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været skulle tillate det, kan du fint grille fisken. La trespydene ligge i vannbad i 5 minutter før du trer på fisken, det gjør at spydene ikke tar fyr på grillen. Drypp olje over fisken, og fordel sausen over spydene når de er ferdige.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt. Vend sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
Skrell gulrøttene, og bruk en ostehøvel eller mandolin til å kutte dem i tynne skiver på langs. Del eplet i to, og ta ut kjernen. Kutt eplet i tynne skiver. Skyll og finhakk korianderen. Ha gulrøttene, eplet og korianderen i en serveringsskål. Bland sammen saften fra sitronen, 1 ss sukker og 2 ss vann i en annen skål, og vend sitrondressingen inn med gulrot- og eplesalaten.
Skjær lakseburgerene i store terninger, og tre dem på grillspydene. Legg spydene på et stekebrett med bakepapir, krydre med salt og pepper, og ha på soya- og ingefærsausen. Stek fisken i ovnen i 4–5 minutter.
Server ponzusausen til retten.
God middag!