Indrefilet av svin og kremet potetsalat med stangselleri og eple
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Marinert indrefilet av svin
300 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Poteter
350 g
Selleristang
1 stk
Grønt eple
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Dill
1 bunt
Aioli
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 597 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjernetemperatur for indrefilet av svin er 66–68 grader (rosa kjerne) og 68–70 grader (gjennomstekt).
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Krydre kjøttet med kryddermiksen, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver (se tips).
Del potetene i fire. Kutt sellerien i tynne skiver, og eplet i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk dillen. Bland alt sammen i en salatbolle, og vend inn aiolien. Smak til med salt og pepper.
God middag!