Bøkerøkt svinekam med kokt spisskål og asparges med urtedressing

Bøkerøkt svinekam med kokt spisskål og asparges med urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Til røkt og salt svinekjøtt, er det ekstra godt med dampet og mild spisskål, asparges og frisk urtedressing.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • smør
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Spisskål
½ stk
Asparges
100 g
Smør
1 ss
(Melk)
Røkt svinekam uten ben
200 g
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
926 kcal
Fett:
58 g
Karbohydrater:
45 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek potetene i stekepannen til de er gjennomvarme. Da trenger du ikke å sette på ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Ha potetene i en ildfast form. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter, eller til de er gylne og gjennomvarme. 
Del spisskålen i båter gjennom stilkfestet. Fjern bunnene av aspargesen. Kok spisskålen i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Kok aspargesen sammen med spisskålen de siste 2 minuttene av spisskålens koketid. Sil av vannet, og vend grønnsakene i 1 ss smør. Sett lokk på kjelen slik at grønnsakene holder seg varme fram til servering. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Server urtedressingen til retten. 
God middag!