Bøkerøkt svinekam med kokt spisskål og asparges med urtedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Til røkt og salt svinekjøtt, er det ekstra godt med dampet og mild spisskål, asparges og frisk urtedressing.
Til røkt og salt svinekjøtt, er det ekstra godt med dampet og mild spisskål, asparges og frisk urtedressing.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Spisskål
½ stk
Asparges
100 g
Smør
1 ss
Røkt svinekam uten ben
200 g
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 926 kcal
- Fett:
- 58 g
- Karbohydrater:
- 45 g
- Protein:
- 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek potetene i stekepannen til de er gjennomvarme. Da trenger du ikke å sette på ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha potetene i en ildfast form. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter, eller til de er gylne og gjennomvarme.
Del spisskålen i båter gjennom stilkfestet. Fjern bunnene av aspargesen. Kok spisskålen i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Kok aspargesen sammen med spisskålen de siste 2 minuttene av spisskålens koketid. Sil av vannet, og vend grønnsakene i 1 ss smør. Sett lokk på kjelen slik at grønnsakene holder seg varme fram til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Server urtedressingen til retten.
God middag!