Søtpotetsalat med kylling, bacon og egg

Søtpotetsalat med kylling, bacon og egg

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Egg
2 stk
(Egg)
Baconterninger
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
697 kcal
Fett:
49 g
Karbohydrater:
5 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du andre grønnsaker som passer til liggende? Prøv dere frem og lag deres egen vri på salaten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skrell og finhakk rødløken. Del avokadoen i to, fjern stenen, skrap ut innmaten med en spiseskje, og kutt den i terninger.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i litt olje og stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen over på et skjærebrett og la den hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i strimler. 
Kok eggene i 7–9 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i båter.
Bruk den samme stekepannen som til kyllingen, og varm den opp til høy varme. Stek baconet i omtrent 3 minutter, eller til det er gyllent.
 Kutt limen i båter. Bland søtpotetstavene, kyllingen, grønnsakene, baconet og eggebåtene sammen i en serveringsskål, og drypp over litt olivenolje og saft fra limebåtene. 
God middag!