Salat med aubergine, fetaost og egg, servert med pitabrød og hummus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Aubergine
1 stk
Tyrkisk krydder
½ pakke
Hummus
1 pakke
Egg
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Fetaost
100 g
Sitron
½ stk
Pitabrød
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 349 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 12 g
- Protein:
- 14 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne med litt Sriracha-saus!
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp vann til eggene.
Kutt auberginen i terninger. Fordel aubergineterningene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, det tyrkiske krydderet, salt og pepper. Stek brettet øverst i ovnen i omtrent 15 minutter.
Kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i båter.
Kutt tomaten og agurken i terninger. Finhakk persillen. Bland det hele sammen i en serveringsbolle, og vend inn aubergineterningene. Smuldre fetaosten over salaten. Smak til med saft fra sitronen. Topp salaten med eggebåtene, litt salt og pepper.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 2–4 minutter før servering.
Fyll pitabrødene med salaten og hummusen, eller server pitabrødene og hummusen ved siden av salaten.
God middag!