Salat med aubergine, fetaost og egg, servert med pitabrød og hummus

Salat med aubergine, fetaost og egg, servert med pitabrød og hummus

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Aubergine
1 stk
Tyrkisk krydder
½ pakke
Hummus
1 pakke
(Sesamfrø, Sulfitt)
Egg
2 stk
(Egg)
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
349 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
12 g
Protein:
14 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne med litt Sriracha-saus!

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp vann til eggene.
 Kutt auberginen i terninger. Fordel aubergineterningene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, det tyrkiske krydderet, salt og pepper. Stek brettet øverst i ovnen i omtrent 15 minutter. 
Kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i båter.
Kutt tomaten og agurken i terninger. Finhakk persillen. Bland det hele sammen i en serveringsbolle, og vend inn aubergineterningene. Smuldre fetaosten over salaten. Smak til med saft fra sitronen. Topp salaten med eggebåtene, litt salt og pepper.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 2–4 minutter før servering.
Fyll pitabrødene med salaten og hummusen, eller server pitabrødene og hummusen ved siden av salaten.
God middag!