Bibimbap - koreansk street food med ris, grønnsaker og flatbiff
Roede

Bibimbap - koreansk street food med ris, grønnsaker og flatbiff

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Koreansk street food er populært, og hva er vel bedre enn flatbiff stekt i en smaksrik soya- og ingefærsaus? Bibimbap er en rask og enkel rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Fullkornsris
135 g
Gulrøtter
200 g
Rettich
1 bit
Purreløk
⅓ stk
Finsnittet hodekål
250 g
Lime
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
1 pakke
Flatbiff i strimler
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Vann
½ dl
Olje
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
561 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Strø litt vårløk og koriander over retten ved servering hvis du har det på lur. Sriracha-saus eller chilidressing og soyasaus passer også godt til.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell gulrøttene og rettichen. Snitt purreløken i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Kutt gulrøttene, rettichen og purreløken i strimler, og legg dem og hodekålen på en stor tallerken. Du kan også steke grønnsakene raskt i en stekepanne, eller wokke dem med kjøttet om du ønsker.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter. Stek gjerne kjøttet i to omganger slik at det blir stekt og ikke kokt. Krydre med salt og pepper, og tilsett soya- og ingefærsausen og ½ dl vann. Gi det hele et lite oppkok.
 Kutt limen i båter. Fordel risen på to tallerkener, og topp med grønnsaksstrimlene, flatbiffen, sesamfrøene, chiliflakene og saft fra limen (se tips).
 Ris: 100 g Kjøtt: 100 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!