Kyllingfilet med ovnsbakte søtpotetskiver og eple- og agurksalat med urtedressing

Sunt valg

Roede

Kyllingfilet med ovnsbakte søtpotetskiver og eple- og agurksalat med urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Paprikakrydret og saftig kyllingfilet med sprø søtpoteter og eple- og agurksalat er en sunn og sensommerlig Roedefavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
Søtpoteter
2 stk
Paprikakrydder
½ pakke
Olje
1 ss
Kyllingfilet
420 g
Paprikakrydder
½ pakke
Olje
1 ss
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Rødt eple
1 stk
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
538 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen videre i ovnen, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpotetene i skiver, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn paprikakrydderet, litt salt og olje. Stek søtpotetskivene i ovnen i 20–25 minutter. Vend om underveis for et jevnere stekeresultat.  
 Krydre kyllingen med resten av paprikakrydderet og litt salt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side. Stek kyllingen i ovnen med søtpotetene de siste 12–15 minuttene av søtpotetenes steketid. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen (se tips). La kyllingen hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver.
 Skyll og tørk salaten, og riv den i mindre biter, eller kutt den i strimler. Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Kutt eplet i båter. Bland salaten, tomaten, agurken og eplet sammen i en salatbolle. 
Server urtedressingen til retten. 
 Kyllingfilet: 125 g Søtpotet: 100 g Salat: 150 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!