Sunt valg
Risotto med fennikel servert med stekt grønnkål, ristede mandler og ovnsbakt rødbete
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
En italiensk klassiker. Sprø ristede mandler og søte beter med smak av høst sammen med den luftige og kremede risottoen er helt perfekt.
En italiensk klassiker. Sprø ristede mandler og søte beter med smak av høst sammen med den luftige og kremede risottoen er helt perfekt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Rødbete
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Fennikel
1 stk
Risottoris
150 g
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Sitron
½ stk
Strimlet grønnkål
100 g
Smør
1 ss
Vann
5 dl
Mandelskiver
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 752 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 17 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend rødbeteskivene i litt flytende honning for en fyldigere smak. Topp gjerne med en vellagret ost!
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell rødbeten, del den i to og kutt den deretter i skiver. Fordel rødbeteskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og balsamicovinaigretten, litt salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 12–15 minutter.
Skrell og finhakk løken og halve hvitløken. Kutt fennikelen i strimler.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken og halvparten av fennikelen i 5–10 minutter. Tilsett hvitløken og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i risottorisen og stek videre i 1–2 minutter, til risen er blank. Tilsett hvitvinen, grønnsaksbuljongen og 4–5 dl vann, og la risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom slik at det ikke svir seg. Vend inn crème fraîchen, og smak til med saft fra sitronen og litt salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist mandlene i ca. 1 minutt, eller til de har fått litt farge. Legg mandlene over i en serveringsskål.
Varm stekepannen opp til middels høy varme igjen, og ha i litt olje. Stek resten av fennikelen i 5–6 minutter. Stek grønnkålen sammen med fennikelen de siste 2 minuttene av steketiden. Smak til med litt salt.
God middag!