Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Karripulver
- kyllingbuljong
- salt
- solsikke-/rapsolje eller smør
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Kokosmelk
1 pakke
Karripulver
½ ts
Kyllingbuljong
1–2 dl
Kikerter
1 pakke
Hvitløk
1–2 fedd
Solsikke-/rapsolje eller smør
2 ss
Gulrot
2 stk
Kalkunfilet i terninger
350 g
Salt
Lime
1 stk
Spinat
1 pose
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spinaten er allerede skylt, men kan med fordel skylles i kaldt vann og tørkes før bruk.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Ha kikertene i et dørslag, skyll dem godt og la dem renne av seg. Kutt gulrot i skiver og knus hvitløk.
Fres kikererter, gulrot og hvitløk i en kjele med smør eller olje. Når grønnsakene er gjennomvarme, tilsett kalkunterningene og fres videre til de er gylne.
Tilsett kokosmelk, buljong og karripulver i kjelen og la det hele småkoke til kalkunen er gjennomtrukket. Det tar omtrent 10 minutter.
Smak til med salt, pepper og lime. Bland inn spinat ved servering.
God middag!