Kalkungryte med kikerter og jasminris

Kalkungryte med kikerter og jasminris

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Karripulver
    • kyllingbuljong
    • salt
    • solsikke-/rapsolje eller smør
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Kokosmelk
    1 pakke
    Karripulver
    ½ ts
    Kyllingbuljong
    1–2 dl
    Kikerter
    1 pakke
    Hvitløk
    1–2 fedd
    Solsikke-/rapsolje eller smør
    2 ss
    Gulrot
    2 stk
    Kalkunfilet i terninger
    350 g
    Salt
    Lime
    1 stk
    Spinat
    1 pose
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Spinaten er allerede skylt, men kan med fordel skylles i kaldt vann og tørkes før bruk.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Ha kikertene i et dørslag, skyll dem godt og la dem renne av seg. Kutt gulrot i skiver og knus hvitløk.
    Fres kikererter, gulrot og hvitløk i en kjele med smør eller olje. Når grønnsakene er gjennomvarme, tilsett kalkunterningene og fres videre til de er gylne.
    Tilsett kokosmelk, buljong og karripulver i kjelen og la det hele småkoke til kalkunen er gjennomtrukket. Det tar omtrent 10 minutter.
    Smak til med salt, pepper og lime. Bland inn spinat ved servering.
    God middag!