Friske vegetarquesadillas med tomatstekte kikerter, koriander- og mangosalat og avokadokrem
4.06 (68)
Under 50 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Revet mozzarella
75 g
Fullkornstortillaer
1/2 pakke
Avokado
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
1/2 bunt
Lime
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Mango
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Yoghurt naturell
1/2 pakke
Kikerter
1 pakke
Mexican BBQ
1 pakke
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt nøtter i skapet? Strø dem over de tomatstekte kikertene før servering!
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skrell mangoen, fjern stenen, og kutt mangokjøttet i små terninger. Grovhakk korianderen. Ha mangoen og korianderen i en skål, og vend inn litt olivenolje og ønsket mengde chiliflakes. Smak til med salt og pepper.
Del avokadoen i to på langs, og fjern stenen. Skrap ut avokadokjøttet med en spiseskje, ha det i en skål, og mos det med en gaffel. Bland inn yoghurten og saften fra limen, og smak til med salt og pepper.
Skrell hvitløken, og finhakk den og rødløken. Kutt tomatene i små biter. Sil vannet av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
Legg én tortilla på et stekebrett med bakepapir. Strø over mozzarellaen, og legg en tortilla oppå osten. Stek quesadillaen i ovnen i ca. 5 minutter. Skjær den i små "pizzastykker" før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek løken, hvitløken og kikertene i 2-3 minutter. Ha i tomatene, krydre med det meksikanske grillkrydderet, salt og pepper, og stek videre i et lite minutt.
597 kcal
Protein: 26 g. Karbohydrater: 72 g. Fett: 20 g. *Hvorav mettet fett: 8 g.
God middag!