Hjemmelaget fiskesuppe med sei, dill og grove bagetter

Sunt valg

Roede

Hjemmelaget fiskesuppe med sei, dill og grove bagetter

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Fiskesuppe laget fra bunnen, med sei, dill og friske, norske grønnsaker i sesong er en klassiker som passer hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • margarin
  • pepper
  • salt
  • vann
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Margarin
2 ss
(Melk)
Hvetemel
3 ss
(Hvete)
Vann
5–7 dl
Gulrøtter
200 g
Purreløk
½ stk
Seifilet
375 g
(Fisk)
Dill
1 bunt
Grove bagetter
½ pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
602 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvetemelet kan byttes ut med maisstivelse (maizena), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte for en mer kremet suppe.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek bagettene som anvist på pakken.
 Smelt 2 ss margarin i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe med 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp så inn omtrent 5 dl melk. Kok opp, mens du rører underveis. 
Skrell gulrøttene, og skyll purren godt. Kutt grønnsakene i strimler. Gulrøttene kan godt rives på et rivjern. Skyll fisken, og del den i terninger. 
 Tilsett grønnsakene og fisken i suppen, og la det hele småkoke videre i 4–5 minutter, til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Hvis suppen er tykk, kan du spe den ut med litt mer vann. 
Skyll dillen, rist av vannet og finhakk den. Strø dillen over suppen ved servering.
 Suppe med fisk og grønnsaker: 550 g Brød: 50 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!