Laksefilet med agurk- og reddiksalat og kryddersmør

Laksefilet med agurk- og reddiksalat og kryddersmør

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Den røkte og karamelliserte smaken laks får når den blir grillet, passer utmerket sammen med grillet sitron og kryddersmør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Olje
1 ss
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Reddiker
1 pakke
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Olje
1 ss
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
868 kcal
Fett:
62 g
Karbohydrater:
37 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett eventuelt potetene på grillspyd etter at de er krydret, og grill dem over indirekte varme.

Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
 Skyll potetene, og kutt dem i fire. Legg potetene i aluminiumsfolie, og vend inn 1 ss olje, salt og pepper. Lukk lokket på grillen, og stek potetene på indirekte varme i omtrent 30 minutter, til de er gjennomstekte. Vend om på potetene et par ganger. Du kan også steke potetene midt i stekeovnen ved 210 grader i omtrent 25 minutter.  
 Skyll agurken og reddikene. Del agurken på langs, og kutt den i lange tynne strimler eller i skiver med en ostehøvel. Bruk gjerne en mandolin eller skarp kniv. Kutt reddikene i skiver. Ha agurk- og reddikskivene i en salatbolle, vend inn urtedressingen, og smak til med salt og pepper. 
Skyll tomaten, og kutt den i terninger.
 Ha sitruskrydderet og 1 ss olje i en bolle, og pisk det sammen. Vend laksestykkene i marinaden. Pensle grillristen med olje, og grill laksestykkene over direkte varme i omtrent 1–2 minutter, til de har pene grillstriper. Grill laksen videre over indirekte varme i omtrent 2–3 minutter, til laksen er nesten gjennomstekt. 
Server tomatterningene og kryddersmøret ved siden av.
God middag!