Pulled kyllinglår med mangosalsa og tortillalefse
4.37 (159)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Honning
- ketsjup
- Litt salt
- salt
- soyasaus
Kyllinglår
520 g
Salt
Paprikakrydder
1/3 pakke
Ketsjup
1 dl
Soyasaus
4 ss
Honning
2 ss
Mango
1 stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½ stk
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Litt salt
Strimlet kålsalat
1 pakke
Fullkornstortillaer
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kyllinglårene en dag du har bedre tid, så er det bare å varme kjøttet raskt dagen dere skal ha middagen. For en raskere rett kan lårene snittes i leddet eller deles i to før de stekes. Eller du kan servere lårene hele slik at alle kan rive sitt eget lår. Server gjerne ristede gresskarkjerner eller lignende til denne retten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Krydre kyllinglårene med salt og pepper, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Sett formen i ovnen og stek lårene i til sammen 35 minutter.
Bland sammen paprikakrydder, ketsjup, soyasaus, honning, salt og pepper. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden på lårene, pensle halvparten av marinaden på dem. Sett formen tilbake i ovnen. Når kyllinglårene er ferdige, ta dem ut av ovnen og la dem hvile i 5 minutter. Riv deretter kjøttet fra beinet.
Kutt mango i biter, finhakk vårløk og chili, og grovhakk koriander. Bland det sammen i en skål og smak til med lime og litt salt. Sett frem strimlet kålsalat.
Ha tortillalefsene i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i 5–6 minutter. Resten av lefsene kan fryses til en annen middag eller lunsj.
Server pulled kyllinglår i tortillalefse med strimlet kålsalat, mangosalsa og resten av marinaden.
150 g
Mangosalsa: 100 g
Salat
Tortillalefse: 1 liten
Energiinnhold: 455 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!