Kyllingbryst med bakte grønnsaker og fløtesaus
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Gulrot
400 g
Søtpotet
1 stk
Sellerirot
300 g
Løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Kyllingbryst med skinn
420 g
Smør
1 ss
Sitruskrydder
1 pakke
Fløtesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv sitronskall og press sitronsaft over kyllingen før du har den i ovnen. Du kan gjerne brune kyllingbrystene i en stekepanne først. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek eller bak videre til de har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge på rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrot, søtpotet og sellerirot i grove biter på omtrent 3x3 cm. Kutt løken i samme størrelse. Ha grønnsakene utover et stekebrett og vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i stekeovnen og stek grønnsakene i omtrent 30–35 minutter.
Krydre kyllingbrystene med sitruskrydder og salt. Ha litt smør under skinnet på brystene og trykk det forsiktig utover. Stek kyllingbrystene sammen med grønnsakene de siste 15–18 minuttene (se tips).
Varm opp fløtesausen i en liten kjele. Rør underveis og hold sausen varm frem til servering.
Server kyllingbryst med bakte grønnsaker og fløtesaus.
God middag!