Chipotleburger med salat og potetbåter

Chipotleburger med salat og potetbåter

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Chipotlemiks
½–1 pakke
Majones
1 pakke
(Egg)
Litt salt
Kjøttdeig
1 pakke
Litt salt
Vann
2 ss
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tomat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne inn grovhakket hvitløk med potetbåtene. Ha litt limesaft i dressingen.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kutt poteter i båter og legg båtene på et stekebrett. Vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetbåtene i omtrent 25 minutter.
Bland sammen chipotlekrydder, majones og litt salt til en dressing.
Finhakk hvitløk. Bland sammen kjøttdeig, salt, vann og hvitløk i en bolle til du får en jevn deig. Varm opp en stekepanne til medium høy temperatur med litt olje. Form deigen til to burgere og stek burgerne i 2–3 minutter på hver side. Stek dem videre sammen med potetbåtene når det gjenstår 5–6 minutter av potetbåtenes steketid.
Kutt tomat og rødløk i skiver, og ha det i serveringsskåler. Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salaten i kaldt vann, tørk av den og ha bladene på et fat.
Varm hamburgerbrødene i 3–4 minutter i ovnen eller rist dem i en brødrister.
Server burger med chipotledressing, salat og potetbåter.
God middag!