Halloumi-wrap med bønnekrem og ananassalsa

Halloumi-wrap med bønnekrem og ananassalsa

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Frisk ananassalsa og sprøstekt halloumi, den velsmakende kombinasjonen av søtt og salt, forenes i denne sommerlige tacor

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Hvite bønner
1 pakke
Lime
1 stk
Olivenolje
1–2 ss
Agurk
½ stk
Ananas
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
½ bunt
Minisjampinjong
200 g
Chipotlemiks
½ pakke
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Hvetetortillaer
6 stk
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1103 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
141 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med syltet jalapeño!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Sil laken av bønnene, skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i et litermål. Skvis over saften fra halve limen, og kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og 1–2 ss olivenolje. Spe på med vann for glattere konsistens hvis du vil.
 Skyll agurken i kaldt vann. Kutt toppen og bunnen av ananasen. Sett ananasen på høykant, og kutt bort skallet. Del ananasen i to, kutt den ene halvdelen av ananasen og agurken i små terninger. Resten av ananasen skal brukes i en annen rett denne uken. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Bland ananasen, agurken, løken og korianderen sammen i en skål, og smak til med salt, og saft fra resten av limen.
 Børst jord av soppen og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek soppen til den er gyllen. Skru ned varmen litt, tilsett chipotlekrydderet og litt salt, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett litt olivenolje mot slutten av steketiden. Ha soppen i en skål og hold den varm frem til servering.
 Skjær halloumiosten i tynne staver. Varm opp igjen stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumistavene i 5–7 minutter, eller til de har en gyllen stekeskorpe på alle sider. 
Varm tortillalefsene i ovnen i 4–5 minutter før servering. Hvis du vil unngå å bruke alumiumsfolie, kan du legge tortillaene i en paiform og dekke den med et lokk som tåler 220 grader.
Fyll tortillaene med bønnekremen, soppen, halloumiosten, og ananas- og agurksalsaen. 
God middag!