Røkt torsk med revet gulrot og eggesmør
Laktosefri
Glutenfri

Røkt torsk

med revet gulrot og eggesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En tradisjonell, norsk rett. Røkt torsk servert med poteter og fyldig eggesmør. Denne enkle, men gode retten er å finne på middagsbord gjennom hele vårt langstrakte land.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
Småpoteter
150 g
Kruspersille
1 bunt
Egg
1 stk
(Egg)
Smør
3 ss
(Melk)
Røkt torsk med skinn
200 g
(Fisk)
Gulrot med gress
1 stk
Rødt eple
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
600 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos i stedet: Skrell og kok potetene i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Knus dem med en visp, og bland inn 2 ss smør og litt melk, til potetmosen har ønsket konsistens.

Kok opp en kjele med 1 liter vann til torsken.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skyll og finhakk persillen. Kok egget i en liten kjele i omtrent 9 minutter. Hell av vannet, og skyll egget i kaldt vann. Skrell og kutt det i små biter. Vask kjelen, og smelt 3 ss smør i den. Vend persillen og egget inn i smøret.
 La fisken trekke i vannet i kjelen fra punkt 1 i 8–10 minutter, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ta av skinnet ved servering. 
Skrell og grovriv gulroten og det halve eplet på et rivjern. Bland sammen gulroten, eplet og saften fra den halve sitronen i en serveringsskål.
God middag!