Hjemmelaget fiskesuppe med laks, dill og grove bagetter
Sunt valg

Hjemmelaget fiskesuppe med laks, dill og grove bagetter

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Laks og dill er en klassisk kombinasjon, og i en hjemmelaget fiskesuppe, smaker det helt nydelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Hvetemel
3 ss
Vann
5–7 dl
Gulrøtter
2 stk
Vårløk
1 pakke
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Dill
1 bunt
Grove bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
225 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
4 g
Protein:
19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvetemelet kan byttes med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte, for en mer kremet suppe.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek bagettene som anvist på pakken.
 Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med omtrent 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp så inn omtrent 5 dl melk. Kok opp, mens du rører underveis.  
Skrell gulrøttene, og skyll vårløken godt. Kutt grønnsakene i strimler. Gulrøttene kan godt rives på et rivjern. Skyll fisken, og skjær den i terninger.  
 Tilsett grønnsakene og fisken i den hvite sausen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med saft fra sitronen, og litt salt og pepper. Om suppen er tykk, kan du spe den ut med litt mer vann.  
Skyll dillen, rist av vannet og finhakk den. Strø dillen over suppen ved servering.
God middag!