Kylling i rød thaicurry med brokkoli og jasminris

Kylling i rød thaicurry med brokkoli og jasminris

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Den ferdige krydderpasten gjør denne retten rask å lage, men med en autentisk smak av Thailand.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • sukker
    Jasminris
    150 g
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Kokosmelk
    1 stor boks
    Rød currypaste
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Rød paprika
    1 stk
    Brokkoli
    1 stk
    Sukker
    1 ts
    Lime
    1 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    644 kcal
    Fett:
    37 g
    Karbohydrater:
    66 g
    Protein:
    13 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Denne retten kan være litt sterk! Smak deg forsiktig frem med currypasten.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i staver. 
    Varm opp en dyp stekepanne eller en vid, tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–4 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med litt salt. Legg kyllingen over på et fat.
     Visp sammen kokosmelken, halvparten av currypasten og hønsebuljongen i kjelen. La det hele småkoke i 4–5 minutter, eller til sausen har tyknet litt. Ha paprikaen, brokkolien og kyllingen i kjelen de siste 3 minuttene av koketiden. Smak til med 1 ts sukker. Smak til med mer av currypasten om ønskelig.
    Kutt limen i båter, og server limebåtene til retten.
    God middag!