Kylling i rød thaicurry med brokkoli og jasminris
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Den ferdige krydderpasten gjør denne retten rask å lage, men med en autentisk smak av Thailand.
Den ferdige krydderpasten gjør denne retten rask å lage, men med en autentisk smak av Thailand.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
Jasminris
150 g
Skivet kyllingfilet
350 g
Kokosmelk
1 stor boks
Rød currypaste
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Brokkoli
1 stk
Sukker
1 ts
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 644 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 13 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan være litt sterk! Smak deg forsiktig frem med currypasten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i staver.
Varm opp en dyp stekepanne eller en vid, tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–4 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med litt salt. Legg kyllingen over på et fat.
Visp sammen kokosmelken, halvparten av currypasten og hønsebuljongen i kjelen. La det hele småkoke i 4–5 minutter, eller til sausen har tyknet litt. Ha paprikaen, brokkolien og kyllingen i kjelen de siste 3 minuttene av koketiden. Smak til med 1 ts sukker. Smak til med mer av currypasten om ønskelig.
Kutt limen i båter, og server limebåtene til retten.
God middag!