Middelhavsinspirert mixed grill

Middelhavsinspirert mixed grill

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
En hverdagsgrillmiddag som tar deg rett tilbake til Middelhavet. Med ferdigkokte og marinerte poteter, går det raskt å tilberede denne retten på grillen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Squash
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Tomat
1 stk
Kyllinglår
400 g
Grillspyd
1 pakke
Ostepølser med grønn pepper
200 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Ruccola
50 g
Tzatziki
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1006 kcal
Fett:
66 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne grillspyd av kylling- og pølsebitene, paprikaen og squashen, og krydre med den tyrkiske kryddermiksen!

Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
Pakk inn potetene i aluminiumsfolie. Pakk dem gjerne i flere pakker, da går det fortere. Skyll squashen, paprikaen og tomaten. Kutt squashen i skiver på langs, del tomaten i to og paprikaen i tykke skiver. Pensle grønnsakene med olje, og krydre med salt og pepper. 
Skjær kyllingen i to strimler på langs. Tre kyllingen på grillspydene. Pensle kyllingen og pølsene med olje, og krydre kyllingen med det tyrkiske krydderet. 
 Legg potetpakkene på grillen, og grill grønnsakene, kyllingspydene og pølsene i 4–5 minutter over direkte varme til potetene er varme, kjøttet gjennomstekt og grønnsakene har pene grillstriper. Legg alt over på indirekte varme etterhvert, og la det hvile der frem til servering.  
Skyll og tørk ruccolaen, og server den og tzatzikien ved siden av.
God middag!