Kylling tikka masala med raita, frisk agurk- og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Kylling tikka masala er en indisk familiefavoritt, og med den friske kachumbersalaten, er dette en smaksrik og inspirerende middag.
Kylling tikka masala er en indisk familiefavoritt, og med den friske kachumbersalaten, er dette en smaksrik og inspirerende middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Basmatiris
135 g
Kyllinglårfilet
400 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
Kremfløte
3 dl
Vann
2 dl
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Sitron
½–1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Raita
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 240 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 53 g
- Protein:
- 6 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødet kan stekes i en brødrister, hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på ovnen. Del et hvitløksfedd i to, og gni det over brødet når det er ferdig stekt. Det gir en god og mild hvitløkssmak.
Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i biter, behold fettet på, det gir god smak til sausen og kjøttet blir ikke tørt. Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2–3 ss olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen, ha halvparten av løken i pannen og stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten, begynn med litt og smak eventuelt til med mer underveis, og fres det raskt i pannen. Tilsett 2 dl vann, kok opp og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Ha i fløten og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Skyll resten av løken godt i kaldt vann, så den ikke blir så sterk. Kutt tomaten og agurken i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomaten og agurken i en serveringsskål, vend inn chilien, korianderen og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
Stek multibrødene som anvist på pakken, og server dem ved siden av retten sammen med raitaen.
God middag!