Sunt valg
Estragon- og hvitløksmarinert kylling, blomkålris og urtepoteter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Saftige kyllinglår med smak av estragon servert med finrevet blomkål og friske eplebiter gjør dette til en sunn og velsmakende middag.
Saftige kyllinglår med smak av estragon servert med finrevet blomkål og friske eplebiter gjør dette til en sunn og velsmakende middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Salsa verde
½–1 pakke
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Gul løk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Finrevet blomkål
200 g
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 854 kcal
- Fett:
- 55 g
- Karbohydrater:
- 51 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke er glad i varmebehandlet frukt, kan du servere eplet ved siden av. Kutt eplet i terninger, og klem over litt saft fra sitronen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Ha salsa verden over de ferdigstekte potetene.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 20–25 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomvarm.
Skrell og finhakk løken. Skyll vårløken, eplet og sitronen. Kutt vårløken i tynne skiver, eplet i terninger, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Ha i blomkålen, og stek videre i 3–4 minutter. Bland inn vårløken, epleterningene og det revne sitronskallet. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Server urtedressingen til retten.
God middag!