Estragon- og hvitløksmarinert kylling, blomkålris og urtepoteter

Sunt valg

Estragon- og hvitløksmarinert kylling, blomkålris og urtepoteter

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Saftige kyllinglår med smak av estragon servert med finrevet blomkål og friske eplebiter gjør dette til en sunn og velsmakende middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Salsa verde
½–1 pakke
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Gul løk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Finrevet blomkål
200 g
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
854 kcal
Fett:
55 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke er glad i varmebehandlet frukt, kan du servere eplet ved siden av. Kutt eplet i terninger, og klem over litt saft fra sitronen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Ha salsa verden over de ferdigstekte potetene.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 20–25 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomvarm.
 Skrell og finhakk løken. Skyll vårløken, eplet og sitronen. Kutt vårløken i tynne skiver, eplet i terninger, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Ha i blomkålen, og stek videre i 3–4 minutter. Bland inn vårløken, epleterningene og det revne sitronskallet. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. 
Server urtedressingen til retten. 
God middag!