Pastasalat med melon og fetaost

Pastasalat med melon og fetaost

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
En fargerik og smaksfull sommersalat som vekker alle smakssansene, og er perfekt for late sommerdager.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
Farfalle
200 g
(Hvete)
Ruccola
50 g
Små flerfargede tomater
1 pakke
Galiamelon
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Snackoliven
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
687 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha alle tomatene på en tallerken, legg så en annen tallerken over og kutt tomatene i to ved å bruke en lang, skarp kniv, mens du holder lett på den øverste tallerken.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist valnøttene i omtrent 1 minutt, eller til de er gylne. 
 Skyll og tørk persillen. Skrell hvitløken, og grovhakk den og persillen. Ha hvitløken, persillen, saften fra sitronen, mandelskivene og 1 dl olivenolje i et desilitermål, og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Skyll tomatene og ruccolaen i kaldt vann. Kutt tomatene i to. Kutt melonen i to, og skrap ut kjernene med en spiseskje. Kutt hver melonhalvdel i to, kutt av skallet, og kutt melonkjøttet i centimetertykke skiver. Skrell løken, og kutt den i tynne skiver. Vend pastaen sammen med ruccolaen, tomatene, melonen, sjalottløken og olivenene, og smuldre fetaosten over med hendene. Topp salaten med persillepestoen eller server den ved siden av.
God middag!