Buddha Bowl med søtpotetmos, avokado og bulgur

Buddha Bowl med søtpotetmos, avokado og bulgur

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
En buddha bowl er vegetarisk mat som serveres i en skål. Med krydrede kikerter, avokado og bulgur er dette en næringsrik og spennende rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Søtpoteter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Karri
1 pakke
Olje
1 ss
Bulgur
125 g
(Hvete)
Kikerter
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Rødbete
1 stk
Avokado
1 stk
Spinat
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
243 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
14 g
Protein:
7 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbeten kan deles i biter, kokes i lettsaltet vann og stekes raskt i smør sammen med spinaten.

Skrell søtpotetene og hvitløken. Kutt søtpotetene i biter og hvitløken i to, og kok søtpotetbitene og hvitløken i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
 Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett kikertene og chipotlemiksen, krydre med salt, og stek videre i omtrent 2 minutter. Legg kikertene over i en bolle. 
Ha litt ny olje i stekepannen, og senk temperaturen til middels varme. Stek eggene som speilegg i omtrent 3 minutter. Skrell og kutt rødbeten i tynne strimler. Del avokadoene i to, og fjern steinene. Ta ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll spinaten i kaldt vann. 
 Sil vannet av søtpotetbitene og hvitløken, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss olje og 1 ts av karrien. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av karrien.
 Fordel golden mashen, bulguren, de spicy kikertene og tilbehøret i to serveringsskåler, og drypp over balsamicovinaigretten.
God middag!