Svinefilet med fløtepoteter og salat

Svinefilet med fløtepoteter og salat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En lettvint middagsrett med et snev av hverdagsluksus, med våre gode fløtepoteter og ferdigkrydrede indrefilet av svin fra Prima Jæren.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Ytrefilet av svin
400 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Snackoliven
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
656 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
32 g
Protein:
54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjøttet kan stekes i skiver hvis du ønsker mer stekesmak. Server sjyen fra stekepannen og den ildfaste formen som saus.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til fløtepotetene er gjennomvarme. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet over på et stekebrett. Stek kjøttet i ovnen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av steketiden til potetene. Sett inn et steketermometer i kjøttet hvis du har det. Kjøttet skal ha en temperatur på 68 grader. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før det skjæres i 4 skiver. 
 Skyll salaten i kaldt vann, og riv den i mindre biter oppi en serveringsskål. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i tynne ringer. Kutt tomaten i mindre biter, og olivenene i to. Ha løken, tomatene og olivenene oppi skålen sammen med salaten, og vend inn sennepsvinaigretten og litt salt og pepper. 
God middag!