Svinefilet med fløtepoteter og salat
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En lettvint middagsrett med et snev av hverdagsluksus, med våre gode fløtepoteter og ferdigkrydrede indrefilet av svin fra Prima Jæren.
En lettvint middagsrett med et snev av hverdagsluksus, med våre gode fløtepoteter og ferdigkrydrede indrefilet av svin fra Prima Jæren.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Fløtepoteter
400 g
Ytrefilet av svin
400 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Snackoliven
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 656 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 32 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttet kan stekes i skiver hvis du ønsker mer stekesmak. Server sjyen fra stekepannen og den ildfaste formen som saus.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til fløtepotetene er gjennomvarme.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet over på et stekebrett. Stek kjøttet i ovnen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av steketiden til potetene. Sett inn et steketermometer i kjøttet hvis du har det. Kjøttet skal ha en temperatur på 68 grader. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før det skjæres i 4 skiver.
Skyll salaten i kaldt vann, og riv den i mindre biter oppi en serveringsskål. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i tynne ringer. Kutt tomaten i mindre biter, og olivenene i to. Ha løken, tomatene og olivenene oppi skålen sammen med salaten, og vend inn sennepsvinaigretten og litt salt og pepper.
God middag!