Sennepsbakt torsk med tomatsjy og potetmos

Sennepsbakt torsk med tomatsjy og potetmos

4.2 (564)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    Potetmos
    400 g
    Dill
    ½ pakke
    Foxy Lady-sennep
    1 beger
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Sitron
    ½ stk
    Torskefilet
    400 g
    Salt
    Brokkoli
    ½ stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Tomat
    2 stk
    Extra virgin olivenolje
    2–3 ss
    Soyasaus
    2 ss
    Salt
    Sitron
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilbered fisken uten sennep om noen rundt bordet ikke er så glad i det. Bruk heller friske urter, smør og soyasaus. Ha dette over fisken før du steker den i ovnen.

    Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.
    Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av brokkoli. Kok også opp en stor kjele med vann til potetmosen. Legg posen med potetmos i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
    Finhakk dill og bland den inn i sennepen. Skyll torsken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Legg fiskestykkene i en oljet ildfast form og fordel sennepsblandingen over. Ha på salt, pepper og en skvis sitron, sett formen i ovnen og stek fisken i omtrent 10 minutter. Tiden fisken trenger i ovnen avhenger av tykkelsen på filetene.
    Del brokkolien i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter rett før servering.
    Finhakk hvitløk og grovhakk tomat. Ha både hvitløk og tomat i en kjele med olje og soyasaus, og varm forsiktig opp. Smak til med salt og pepper. Klem over sitronsaft rett før servering.
    Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen over i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
    Server sennepsbakt torsk med potetmos, brokkoli og tomatsjy.
    God middag!