Nakkekoteletter med wokgrønnsaker og ingefærsjy
3.99 (440)
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Honning
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Poteter
400 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Nakkekoteletter
500 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Salt
Vann
2 dl
Honning
2 ts
Revet ingefær
1-2 ss
Soyasaus
2 ss
Smør
2 ss
Salt
Løk
½ stk
Kinakål og grønne bønner
250 g
Gulrot
1 stk
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne en skje til å skrape skallet av ingefæren. Ikke bare er det enklere enn å bruke kniv, det blir også mindre svinn av å gjøre det på den måten.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask potetene og del dem i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir. Ha på olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell ingefæren og riv den på den fine delen av et rivjern. Kutt løk i båter og gulrot i tynne halvmåner.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olje. Ha hvitløk og brun kotelettene på høy temperatur til de har en fin, gyllen farge. Legg kotelettene over på et ildfast fat og sett fatet i ovnen. Stek kotelettene videre i ovnen til de er gjennomstekte, men fremdeles saftige. Det tar omtrent 10 minutter. La kotelettene hvile i 5 minutter før servering.
Kok ut stekepannen med vann. Tilsett honning, ingefær og soyasaus, kok opp og la det koke i 2–3 minutter. Rør inn smøret og smak til med salt og pepper. Ha sjyen over i en liten kjele for å holde den varm til servering.
Skyll pannen og varm den opp igjen med litt ny olje. Fres løken til den er blank. Ha i resten av grønnsakene og la det hele steke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server koteletter med wokgrønnsaker, potetbåter og ingefærsjy.
Skulle du ha mer igjen av ingefæren, skrell den og kutt den i skiver. Ha den i en kopp te eller kjør den i blenderen sammen med frosne bær til en deilig smoothie.
God middag!