Pasta med feta, brokkoli og spekeskinke

Pasta med feta, brokkoli og spekeskinke

4.03 (174)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Linguine
200-250 g
(Gluten)
Extra virgin olivenolje
Brokkoli
½ stk
Røde cherrytomater
1 pakke
Spekeskinke i strimler
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sjalottløk
1 stk
Dill
½ pakke
Extra virgin olivenolje
3 ss
Sitronsaft
2 ss
Salt
Fetaost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Pepperrotdressing
85 g
(Sulfitt, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne variere smakene om det er stemning for det i familien. Her smaker det godt med både litt chili eller kajennepepper og malt muskatnøtt. Kapers og fersk eller soltørket tomat smaker også godt. Du kan tilsette litt rømme eller fløte for en mer kremet variant. Tilsett gjerne oliven om du liker det.

Sett over to kjeler med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta og brokkoli.
Kutt brokkoli i små buketter og stilken i staver. Del cherrytomater i to og skjær sjalottløk i skiver. Finhakk hvitløk og dill.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 8 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Varm opp en kjele eller stor stekepanne med olje. Stek spekeskinken til den er gyllen og litt sprø. Tilsett hvitløk og sjalottløk, og la det frese videre til løken er blank. Ha i dill, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Kok brokkolien i et par minutter og vend den inn med spekeskinken. Del fetaosten i grove terninger.
Fordel pastaen på tallerkenen, og ha på spekeskinkeblandingen og cherrytomater. Dryss over fetaosten til slutt. Server straks, med pepperrotdressing ved siden av.
Du kan gjerne variere smakene om det er stemning for det i familien. Her smaker det godt med både litt chili eller kajennepepper og malt muskatnøtt. Kapers og fersk eller soltørket tomat smaker også godt. Du kan også tilsette litt rømme/fløte eller lignende. Da får du en mer kremet variant. Tilsett gjerne oliven også om du liker det.
God middag!