Coq au vin med estragonmarinerte kyllinglår og knuste urtepoteter

Sunt valg

Roede

Coq au vin med estragonmarinerte kyllinglår og knuste urtepoteter

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Dette er en variant av den klassiske franske retten. Her med rødvin, estragonmarinert kylling og sjampinjong. Bon appétit.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Margarin
1 ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Sjampinjong
200 g
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Tomatpuré
2 ss
Rød matvin 0 %
1 flaske
(Sulfitt)
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
3 dl
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
700 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Visp inn melk i potetene for en rask potetmos. Ferske urter som timian, persille eller estragon, passer godt til denne retten.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn potetkrydderet og 1 ss margarin, og smak til med salt og pepper (se tips).
Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken i grove terninger, gulrøttene i skiver, og soppen i to. Skjær kyllingen i to.
 Varm opp en stor og vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på begge sider. Tilsett grønnsakene, og stek grønnsakene i et par minutter, til de er gylne. Tilsett 2 ss av tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i matvinen. Rør maisstivelsen og hønsebuljongen ut i 3 dl vann i en kopp, og hell det over i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke i 15–20 minutter. Rør om underveis. Smak til sausen med litt sukker, salt og pepper. 
350 g Poteter: 150 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!