Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
200 g
Søtpotet
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gresk kryddermiks
¼–½ pose
Salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønn paprika
1 stk
Gul løk
½ stk
Kvernet svinekjøtt
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Passata
1 flaske
Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
½-1 dl
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det greske krydderet har mye smak, så her må du tilpasse mengden krydder etter ganene rundt middagsbordet.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask potetene og kutt dem i terninger. Skrell søtpoteten og del også den i terninger. Ha potetene i en ildfast form og ha på olje, gresk krydder, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetterningene møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
Finhakk hvitløk, del paprika i terninger og skjær løk i tynne båter. Varm opp en stekepanne med olje og stek kjøttdeigen. Ha på passata og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett hvitløk, paprika og løk. La gryta koke til grønnsakene er møre. Hvis du vil, kan du gjerne ha litt gresk krydder i gryta også. Smak til med salt og pepper.
Server greskinspirert kjøttdeiggryte med krydrede potet- og søtpotetterninger.
God middag!