Greskinspirert gryte med bakt søtpotet

Greskinspirert gryte med bakt søtpotet

4.07 (399)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    200 g
    Søtpotet
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Gresk kryddermiks
    ¼–½ pose
    Salt
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Grønn paprika
    1 stk
    Gul løk
    ½ stk
    Kvernet svinekjøtt
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Passata
    1 flaske
    Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
    ½-1 dl
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Det greske krydderet har mye smak, så her må du tilpasse mengden krydder etter ganene rundt middagsbordet.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
    Vask potetene og kutt dem i terninger. Skrell søtpoteten og del også den i terninger. Ha potetene i en ildfast form og ha på olje, gresk krydder, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetterningene møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
    Finhakk hvitløk, del paprika i terninger og skjær løk i tynne båter. Varm opp en stekepanne med olje og stek kjøttdeigen. Ha på passata og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett hvitløk, paprika og løk. La gryta koke til grønnsakene er møre. Hvis du vil, kan du gjerne ha litt gresk krydder i gryta også. Smak til med salt og pepper.
    Server greskinspirert kjøttdeiggryte med krydrede potet- og søtpotetterninger.
    God middag!