Thailandsk biffsalat med mynte og lime- og ingefærdressing

Sunt valg

Roede

Thailandsk biffsalat med mynte og lime- og ingefærdressing

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Thaiinspirert nudelsalat med flatbiff, norsk plomme og supersunn rød spisskål. En kjapp, sursøt dressing gjør at alle smakene kommer perfekt frem.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Grønn chili
1 stk
Flatbiff i strimler
300 g
Olje
1 ss
Salt
½ ts
Fullkornslinguine
125 g
(Hvete)
Vårløk
½ pakke
Rød spisskål
½ stk
Tomat
1 stk
Plomme
1 stk
Mynte
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
516 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du soyasaus kan du gjerne ha et par spiseskjeer i marinaden. Retten kan lages som en wokrett om det frister mer. Her har vi brukt fullkornspasta i stedet for nudler, som er minst like bra.

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, skyll den i kaldt vann, og la den renne av seg i et dørslag.
 Rens og finhakk chilien. Bland ønsket mengde av chilien sammen med 1 ss olje, ½ ts salt og litt kvernet pepper i en bolle (se tips). Server eventuelt chilien ved siden av retten om du ønsker. Vend kjøttet i marinaden, og mariner det i omtrent 15 minutter.
 Bland sammen soya- og ingefærsausen og saften fra limen i en skål. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Ha sesamfrøene i en skål.
Ha litt olje i stekepannen du ristet sesamfrøene i, og stek kjøttet i 1–2 minutter. Stek gjerne kjøttet i to omganger slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Ta stekepannen av varmen.
 Skyll vårløken og spisskålen, og kutt dem i tynne strimler. Kutt tomaten og plommen i tynne båter. Skyll og tørk mynten, og riv bladene i mindre biter. Bland sammen vårløken, spisskålen, tomaten, plommen, pastaen og kjøttet i en salatbolle. Fordel dressingen, sesamfrøene og mynten over retten før servering.
  Storfekjøtt: 100 g Thaisalat: 300 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!