Vegetarisk hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
En rask, sunn og god vegetarisk surdeigspizza med masse inspirerende smaker.
En rask, sunn og god vegetarisk surdeigspizza med masse inspirerende smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Rødbete
1 stk
Honning
1 pakke
Pizzabunner
2 stk
Crème fraîche
1 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
Dill
1 pakke
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1070 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 123 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend rødbeteskivene i litt balsamico, før du steker dem i ovnen.
Varm opp stekeovnen på 250 grader varmluft.
Skrell rødbeten, og kutt den i skiver. Fordel rødbeteskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honning, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15 minutter.
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og strø over mozzarellaen. Stek pizzaene nederst i ovnen i 8–10 minutter.
Grovhakk valnøttene. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter.
Grovhakk dillen. Topp pizzaene med de ovnsbakte rødbeteskivene, valnøttene, den syltede rødløken, dillen og litt olivenolje.
God middag!