Vegetarisk hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill

Vegetarisk hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
En rask, sunn og god vegetarisk surdeigspizza med masse inspirerende smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødbete
1 stk
Honning
1 pakke
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Laktose)
Crème fraîche
1 pakke
(Melk, Laktose)
Revet mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Dill
1 pakke
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1070 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
123 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend rødbeteskivene i litt balsamico, før du steker dem i ovnen.

Varm opp stekeovnen på 250 grader varmluft.
Skrell rødbeten, og kutt den i skiver. Fordel rødbeteskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honning, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15 minutter.
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og strø over mozzarellaen. Stek pizzaene nederst i ovnen i 8–10 minutter. 
Grovhakk valnøttene. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter.  
Grovhakk dillen. Topp pizzaene med de ovnsbakte rødbeteskivene, valnøttene, den syltede rødløken, dillen og litt olivenolje.
God middag!