Sunt valg
Pannestekt sei med gremolata, hvite bønner og tomatsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Gremolata er et enkelt italiensk tilbehør med persille, hvitløk og sitron, som passer ypperlig til fisk. Dette er virkelig en smak av Middelhavet.
Gremolata er et enkelt italiensk tilbehør med persille, hvitløk og sitron, som passer ypperlig til fisk. Dette er virkelig en smak av Middelhavet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sitron
½ stk
Hønsebuljong
1 pakke
Middelhavskrydder
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Olivenolje
2 ss
Vann
1 dl
Sukker
1–2 ts
Kruspersille
1 bunt
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sitron
½ stk
Seifilet
375 g
Smør
1 ss
Minipurreløk
1 stk
Hvite bønner
1 boks
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 520 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 35 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du må gjerne ovnssteke fisken, toppet med gremolataen, på 220 grader i 12 minutter.
Skrell og finhakk løken og den halve hvitløken. Del purren på langs, skyll den godt i kaldt vann, og kutt den i tynne skiver. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Del sitronen i to. Skyll persillen, rist av vannet, og finhakk den.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 2 ss olivenolje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i halvparten av den finhakkede hvitløken, og stek videre i 2 minutter. Tilsett 1 dl vann, hønsebuljongen, middelhavskrydderet og 2 ss saft fra sitronen. La det hele småkoke i 3–4 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, kok opp, og smak til med saft fra sitronen, 1–2 ts sukker, salt og pepper.
Bland sammen persillen og resten av hvitløken i en liten bolle. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen (se tips).
Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek de hvite bønnene og purren i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Med ønske om et godt måltid!
God middag!