Kylling i kokoskremet garam masala-saus med fullkornsris og brokkoli

Sunt valg

Roede

Kylling i kokoskremet garam masala-saus med fullkornsris og brokkoli

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Indisk kyllinggryte med smak av kokos og garam-masala er varmende hverdagskos, og med kokt brokkoli og fullkornsris, er det også en sunn middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • sukker
    • vann
    Fullkornsris
    135 g
    Rødløk
    1 stk
    Squash
    1 stk
    Kyllinglårfilet
    400 g
    Garam masala
    1 pakke
    Hakkede tomater
    1 boks
    Kokosmelk
    1 liten boks
    Olje
    1 ss
    Sukker
    1 ts
    Vann
    1 dl
    Brokkoli
    1 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    829 kcal
    Fett:
    40 g
    Karbohydrater:
    65 g
    Protein:
    52 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Fersk ingefær gjør seg godt i denne i gryten. Om du vil ha en mer kremet kyllinggryte, kan du tilsette litt yoghurt naturell, lett crème fraîche eller matfløte.

    Tilbered risen som anvist på pakken. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
    Skrell rødløken, og skyll squashen. Kutt rødløken i skiver, og squashen i terninger. Kutt brokkolien i buketter, skrell og del stilken i biter. Skjær kyllingen i mindre biter.
     Varm opp en vid kjele til middels til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett løken, squashen og garam masala-krydderet, og stek videre i 3 minutter. Hell over de hakkede tomatene og kokosmelken. Skyll ut tomatboksen med 1 dl vann, og hell vannet i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med litt sukker og salt (se tips).
    Kok brokkolien i 2–3 minutter. Hell av vannet før servering. 
     Ris: 100 g Gryte: 350 g Brokkoli: 125 g Energiinnhold ca. 420 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
    God middag!