Veggietaco med hjemmelaget tomatsalsa og srirachadressing

Sunt valg

Roede

Veggietaco med hjemmelaget tomatsalsa og srirachadressing

Ny oppskrift
Under 45 min
19 Ingredienser
Stekte sorte og hvite bønner, frisk tomatsalsa med koriander, chili, lime og srirachadressing utgjør en familievennlig veggietaco proppfull av smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • vann
Hvite bønner
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½ stk
Three spice
½ pakke
Olje
1 ss
Vann
1 dl
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Olje
1 ss
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Rød chili
½ stk
Koriander
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Spinat
50 g
Vårløk
½ pakke
Avokado
1 stk
Mais
1 pakke
Drømmelett
1 pakke
(Melk, Laktose)
Srirachasaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
970 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
103 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fullkornsris passer også til denne retten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken og rødløken, og rens og finhakk chilien. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Kutt tomaten i terninger. Skyll og finhakk korianderen. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, halvparten av rødløken og halvparten av chilien i omtrent 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i bønnene og ønsket mengde av tacokrydderet, stek det i 2 minutter under omrøring. Bland inn 1 dl vann, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, til vannet nesten har kokt inn. Smak til med salt, og hold tacobønnene varme frem til servering. Topp tacobønnene med halvparten av vårløken ved servering.
 Kutt tortillaene i trekanter. Fordel litt olje utover tortillaene, og fordel dem utover to stekebrett med bakepapir. Stek tortillaene i stekeovnen i omtrent 5 minutter, til de er sprø. Vend på dem underveis i steketiden for et bedre resultat. La tortillaene kjøle seg ned, og ha dem over i en skål.
 Bland tomatterningene sammen med resten av den finhakkede rødløken og chilien i en skål. Smak til med saft fra limen, litt salt, ønsket mengde av korianderen og 1 ss olivenolje. Server resten av korianderen og limen til retten. 
 Skyll og tørk spinaten. Del avokodoen i to, ta ut stenen, og del avokadokjøttet i terninger. Skyll maiskornene i et dørslag. Ha grønnsakene over på en stor tallerken.
 Smak til Drømmeletten med srirachasausen.
Sett sammen veggietacoer av de sprø tortillaene, tacobønnene, tomatsalsaen, grønnsakene og srirachadressingen.
Tacobønner: 200 g Tortilla: 1/2 stk Tomatsalsa: 50 g  Grønnsaker: 100 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!