Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Salt
Laksefilet
350 g
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Lime
½-1 stk
Grovkvernet sort pepper
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Agurk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Kutt bort endene på agurken. Del den i to på midten og så i to på langs. Pass på at agurken ligger støtt. Kutt agurken i små biter.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok risen som anvist på pakken.
Skyll laksen i kaldt vann og tørk den lett med papir. Legg laksen i en ildfast form. Ha smør, soyasaus og pepper over fisken og stek den i ovnen i 8–10 minutter.
Del mangoen langs steinen, skjær av skallet og kutt mangoen i terninger. Del en halv agurk og en paprika i små biter. Bland sammen mango, agurk og paprika, og smak til med olivenolje, saften fra en lime og pepper.
Riv hvitløken og den andre delen av agurken, og klem ut vannet av agurken. Bland revet agurk og hvitløk inn i yoghurten og smak til med salt og pepper. Hvis du foretrekker det, kan du servere yoghurten naturell.
Server bakt laks med mangosalat, ris og tzatziki.
God middag!