Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Flatbrød
- salt
- smør
- vann
Stekepølse
300 g
Bakepotet
1 stk
Gulrot
200 g
Sellerirot
100-150 g
Minipurreløk
1 stk
Kålrot i terninger
200 g
Vann
3 dl
Oksebuljong
½ pakke
Salt
Flatbrød
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt vil det ikke skli så lett. Få hjelp av en voksen til å skjære bort skallet på selleriroten. Del selleriroten i skiver, deretter i staver, og så i biter. Selleriroten skal koke sammen med de andre grønnsakene.
Skrell potetene, gulrot og selleri. Del purren på langs og skyll den godt. Kutt grønnsaker og poteter i terninger. Ta skinnet av pølsene og kutt dem i biter.
Ha grønnsakene og poteter i en vid kjele, tilsett vann og buljong og la det hele koke under lokk i 15–20 minutter. Ha i pølsene og la det koke i 10 minutter til.
Smak til med salt og pepper, men husk at buljongen inneholder mye salt, så vær forsiktig når du salter.
Server gjerne pølselapskaus med flatbrød og smør.
«Sellerirot»: Selleriroten er en grønnsak som vokser under jorda. Når du har vasket og skrelt den, har den en fin hvit farge inni, og en deilig lukt. Lukt på den, hva synes du? Kanskje du har smakt den før, i lapskaus eller grønnsakssuppe? Visste du at selleriroten smaker veldig godt i potetmos, eller som chips? Roten inneholder noe som heter kostfiber. Dette trenger du for at de gode bakteriene i magen din skal ha det bra.
God middag!