Fredagstaco
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
En norsk klassiker. Fredagstacoen med kjøttdeig, grønnsaker, hvetetortillaer, rømme, guacamole og tomatsalsa, er ukens høydepunkt hos mange.
En norsk klassiker. Fredagstacoen med kjøttdeig, grønnsaker, hvetetortillaer, rømme, guacamole og tomatsalsa, er ukens høydepunkt hos mange.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- vann
Kjøttdeig
350 g
Three spice
1 pakke
Vann
1 dl
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomatsalsa
1 beger
Lettrømme
150 g
Guacamole
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
Tortillalefser
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1394 kcal
- Fett:
- 74 g
- Karbohydrater:
- 112 g
- Protein:
- 71 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett finhakket hvitløk og sitron- eller limesaft i guacamolen for mer smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen, i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Bland inn tacokrydderet, og 1 dl vann, og la det hele småkoke til krydderet har kokt inn i kjøttet.
Riv bladene av hjertesalaten, skyll dem i kaldt vann og kutt dem i biter. Kutt agurken, tomaten og rødløken i terninger. Ha grønnsakene, rømmen, tomatsalsaen, guacamolen og osten i hver sine serveringsskåler.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Fordel kjøttblandingen i hver av tortillalefsene, og rull tortillaene sammen. Legg tortillaene over i en stor, ildfast form, og topp dem med tomatsalsaen og osten. Stek formen i ovnen i 10–15 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
God middag!