Fredagstaco

Fredagstaco

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
En norsk klassiker. Fredagstacoen med kjøttdeig, grønnsaker, hvetetortillaer, rømme, guacamole og tomatsalsa, er ukens høydepunkt hos mange.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • vann
Kjøttdeig
350 g
Three spice
1 pakke
Vann
1 dl
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomatsalsa
1 beger
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Guacamole
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Tortillalefser
1 pakke
(Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1394 kcal
Fett:
74 g
Karbohydrater:
112 g
Protein:
71 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett finhakket hvitløk og sitron- eller limesaft i guacamolen for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen, i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Bland inn tacokrydderet, og 1 dl vann, og la det hele småkoke til krydderet har kokt inn i kjøttet. 
 Riv bladene av hjertesalaten, skyll dem i kaldt vann og kutt dem i biter. Kutt agurken, tomaten og rødløken i terninger. Ha grønnsakene, rømmen, tomatsalsaen, guacamolen og osten i hver sine serveringsskåler. 
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Fordel kjøttblandingen i hver av tortillalefsene, og rull tortillaene sammen. Legg tortillaene over i en stor, ildfast form, og topp dem med tomatsalsaen og osten. Stek formen i ovnen i 10–15 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
God middag!