Asiatisk laks med wokkede grønnsaker og jasminris

Asiatisk laks med wokkede grønnsaker og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Sesambakt laks med wokkede, sprø og friske grønnsaker er en rask, asiatiskinspirert rett. En skikkelig familiefavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
150 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Delt kinakål
200 g
Lime
1 stk
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
775 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
85 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sesamfrøene kan ristes i en tørr stekepanne, og drysses over retten ved servering.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og krydre med salt, pepper og sesamfrøene. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den så vidt flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken, gulrøttene og kinakålen i strimler. Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrotstrimlene og kinakålen i 2–3 minutter. Smak til med salt.
Kutt limen i båter, og server limebåtene og chilisausen til retten.
God middag!