Kylling med bakt pastinakk, stekt grønnkål og kremet estragonsaus

Kylling med bakt pastinakk, stekt grønnkål og kremet estragonsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Kylling og estragon passer ypperlig sammen, og med bakt, sødmefylt pastinakk og stekt grønnkål blir det en perfekt kombinasjon av smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Rødløk
½ stk
Pastinakk
1 stk
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Lime
¼ stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Grønnkål
50 g
Lime
¼ stk
Smør
1 ss
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Estragon
2–3 stilk
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
518 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har grønnsaksrester etter ukens middager, ha dem gjerne i den ildfaste formen sammen med de andre grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell rødløken og pastinakken. Skyll potetene. Kutt rødløken, pastinakken og potetene i skiver. Skrell og finhakk hvitløken til både grønnsakene og sausen.
 Legg rødløken, pastinakken, potetene og halvparten av den finhakkede hvitløken i en stor ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt saft fra limen, olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er møre (se tips).
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingskivene i 3–4 minutter på hver side. Tilsett grønnkålen og 1 ss smør, og øs smøret over kyllingen. Stek kyllingen og grønnkålen i 2–3 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Press over litt saft fra limen mot slutten av steketiden. 
 Skyll og finhakk estragonen. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt smør. Stek estragonen og resten av hvitløken i 2 minutter. Tilsett urtesausen, kok opp, og smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt mer av estragonen. La sausen stå på lav varme frem til servering. 
God middag!