Ovnsbakt torsk med potet- og selleripuré og baconvinaigrette
Ingredienser
- Laktose·
- Fisk·
- Soya
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Normalt bruker jeg aldri salt i kokevannet til potetmos fordi konsistensen kan bli seig. Men når potetene skal blandes med sellerirot, er det litt annerledes. Selleriroten har ikke samme stivelse, derfor kan det være fint å koke med litt salt slik at mosen blir litt mindre fuktig. Litt friske urter, kapers eller terninger av tomat kan være veldig godt i baconvinaigretten. Det tilfører både farge og friskhet. I og med at det er en vinaigrette, vil oljen ligge på toppen og resten legge seg i bunnen av kjelen. Derfor er det viktig å røre godt om før du forsyner deg. Da får du med litt av alt.