Ovnsbakt torsk med potet- og selleripuré og baconvinaigrette

Ovnsbakt torsk med potet- og selleripuré og baconvinaigrette

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • extra virgin olivenolje
  • grovkvernet sort pepper
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • sukker
Melne poteter
300 g
Sellerirot
½ stk
Smør
2 ss
Helmelk
3–4 dl
Salt
Smør
1 ss
Baconterninger
150 g
(Soya, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Løk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Soyasaus
1 ss
Extra virgin olivenolje
1 dl
Grovkvernet sort pepper
Salt
Extra virgin olivenolje
4 ss
Torskefilet
400 g
(Fisk)
Hvitløk
1–2 fedd
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Normalt bruker jeg aldri salt i kokevannet til potetmos fordi konsistensen kan bli seig. Men når potetene skal blandes med sellerirot, er det litt annerledes. Selleriroten har ikke samme stivelse, derfor kan det være fint å koke med litt salt slik at mosen blir litt mindre fuktig. Litt friske urter, kapers eller terninger av tomat kan være veldig godt i baconvinaigretten. Det tilfører både farge og friskhet. I og med at det er en vinaigrette, vil oljen ligge på toppen og resten legge seg i bunnen av kjelen. Derfor er det viktig å røre godt om før du forsyner deg. Da får du med litt av alt.

Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Skrell selleriroten og potetene, og del dem grove terninger à 1x1 cm.
Ha terningene i en kjele med lettsaltet vann og la dem småkoke i omtrent 10–15 minutter. Sil av vannet og la grønnsaksterningene dampe seg tørre i 5 minutter.
Mos inn smør og spe med melk. Ha i litt og litt av gangen frem til du har ønsket konsistens. Smak til underveis for å kontrollere konsistensen. Smak til med salt og pepper til slutt.
Finn frem en kjele eller en liten stekepanne og ha i olje. Stek bacon sprøtt på middels+ temperatur.
Finhakk løk og tilsett den sammen med smør. La det frese med i noen minutter.
Ta blandingen ut av pannen og avkjøl den i en liten skål. Visp sammen resten av ingrediensene til vinaigretten i den samme stekepannen og krydre med pepper. Vend inn den stekte baconblandingen rett før servering. Server baconvinaigretten lun.
Legg fisken på et ildfast fat og krydre den med salt og pepper. Ha i knust hvitløk blandet med olivenolje.
Stek fisken i ovnen i omtrent 12 minutter. Den er ferdig når den så vidt flaker seg når du presser lett på den.
Del torsken i passende stykker og pensle stykkene med olje. Krydre dem med salt og pepper. Grill fisken på varm grill i 3–4 minutter på hver side.
God middag!