Ovnsbakt torskefilet med hoisinsaus og dampet kål med bacon
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Dampet kål med sprøtt bacon er en klassisk kombinasjon som smaker utmerket til fersk torsk med søt og salt hoisinsaus.
Dampet kål med sprøtt bacon er en klassisk kombinasjon som smaker utmerket til fersk torsk med søt og salt hoisinsaus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Småpoteter
300 g
Torskefilet
375 g
Hoisinsaus
1 pakke
Rødt eple
1 stk
Bacon
150 g
Delt kinakål
200 g
Vann
3 ss
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også blande ut hoisinsausen med 1–2 ss vann og litt lime eller sitronsaft, og servere sausen ved siden av.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll potetene, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skru ned temperaturen på stekeovnen til 200 grader. Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre fisken med litt salt. Smør hoisinsausen utover fiskestykkene, og stek dem i ovnen de siste 8–10 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken er gjennomstekt.
Skyll og kutt ønsket mengde av eplet i båter. Kutt kinakålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett kålen og 3 ss vann. Damp kålen i 2–3 minutter. Vend om på kålen underveis. Ha eplet i stekepannen det siste minuttet av tilberedningstiden.
Skyll og kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!