Soyabakt laks med stekt blomkål og småpoteter

Soyabakt laks med stekt blomkål og småpoteter

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Stekt blomkål får en lett nøtteaktig smak som passer perfekt til laks og soyasaus.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Smør
½ ss
(Melk)
Småpoteter
150 g
Gulrot med gress
1 stk
Blomkålbuketter
150 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
619 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
37 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag foliebakt laks istedet! Riv av noen ark med aluminiumfolie. Kutt laksen i terninger, fordel laksen og grønnsakene i folien. Ha på soyasaus og smør. Lukk igjen folien, og stek pakkene i ovnen i omtrent 15 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fisken i en smurt, ildfast form. Ha på ½ ss soyasaus og ½ ss smør, og krydre den med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Skrell gulroten og kutt den i skiver på skrå. Hvis blomkålbukettene er store, kan du dele dem i mindre buketter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek grønnsakene i 5–7 minutter, eller til de er møre. Smak til med salt og pepper. 
God middag!