Soyabakt laks med stekt blomkål og småpoteter
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Stekt blomkål får en lett nøtteaktig smak som passer perfekt til laks og soyasaus.
Stekt blomkål får en lett nøtteaktig smak som passer perfekt til laks og soyasaus.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Laksefilet
180 g
Soyasaus
½ ss
Smør
½ ss
Småpoteter
150 g
Gulrot med gress
1 stk
Blomkålbuketter
150 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 37 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag foliebakt laks istedet! Riv av noen ark med aluminiumfolie. Kutt laksen i terninger, fordel laksen og grønnsakene i folien. Ha på soyasaus og smør. Lukk igjen folien, og stek pakkene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fisken i en smurt, ildfast form. Ha på ½ ss soyasaus og ½ ss smør, og krydre den med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Skrell gulroten og kutt den i skiver på skrå. Hvis blomkålbukettene er store, kan du dele dem i mindre buketter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek grønnsakene i 5–7 minutter, eller til de er møre. Smak til med salt og pepper.
God middag!