Meksikanskinspirert bønnerett med pico de gallo og tortillachips

Meksikanskinspirert bønnerett med pico de gallo og tortillachips

Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte, og sammen med en frisk salsa, sprø mais og fetakrem er dette en populær middagshit.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • rødvinseddik
  • salt
  • sukker
  • vann
Mais
1 pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Rødvinseddik
1 ss
Vann
1 dl
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønn chili
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Tortillachips med lime og havsalt
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
876 kcal
Fett:
49 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne fetaosten med urter som timian, chili eller oregano.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Sil laken av maisen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olivenolje og salt, og stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til maisen har blitt crispy. 
 Ha fetaosten over i en ildfast form. Drypp over litt olivenolje, saften fra den halve limen og nykvernet pepper. Stek fetaosten i ovnen, under maisen, i omtrent 15 minutter.
 Skrell og finhakk den gule løken og hvitløken. Sil laken av de sorte bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, 1 dl vann, tacokrydderet, 1 ss rødvinseddik og litt salt. Kok opp og la det småkoke i 10–12 minutter. Bruk en stavmikser eller stekespade til å kjøre blandingen sammen til en grov mos.  
 Skyll og tørk korianderen. Skyll tomatene og kutt dem i små biter. Skrell sjalottløken. Finhakk sjalottløken, chilien og korianderen. Bland dem sammen i en skål og smak til med salt og saften fra resten av sitronen. Drypp over litt olivenolje. 
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Vend den ovnsbakte fetaosten sammen med rømmen i en serveringsskål. 
Server tortillachipsene til retten.
God middag!