Aubergine- og fetasalat med pitabrød og hummus
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Denne retten tar deg rett tilbake til Middelhavet med kikerthummus og varme pitabrød servert med frisk salat med ovnsbakt aubergine.
Denne retten tar deg rett tilbake til Middelhavet med kikerthummus og varme pitabrød servert med frisk salat med ovnsbakt aubergine.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Aubergine
1 stk
Tyrkisk krydder
½ pakke
Kikerter
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sitron
½ stk
Tyrkisk krydder
½ pakke
Olivenolje
4 ss
Egg
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Fetaost
50 g
Sitron
½ stk
Pitabrød
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 861 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett 1 ts tahini i hummusen, eller smak til med gurkemeie eller ferske urter, hvis du har.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt auberginen i terninger. Fordel aubergineterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, halve pakken med det tyrkiske krydderet, salt og pepper. Stek aubergineterningene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Sil laken av kikertene, og ha dem i et litermål. Skrell og finhakk hvitløken, og ha den i litermålet sammen med saften fra halve sitronen og 4 ss olivenolje. Kjør blandingen sammen til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med resten av det tyrkiske krydderet.
Kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og del dem i båter.
Kutt tomaten og agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Skyll og finhakk persillen. Bland det hele sammen i en serveringsbolle, og vend inn de ferdigstekte aubergineterningene. Smuldre fetaosten over salaten, og smak til med saft fra sitronen. Topp salaten med eggebåtene, og dryss over litt salt og pepper.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Fyll pitabrødene med salaten og hummusen, eller server pitabrødene og hummusen ved siden av.
God middag!