Kremet linguine med kylling
aromasopp og brokkoliNy oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Denne pastaretten har alt - en god, kremet saus, umamrik sopp og saftig kylling. En mettende og rask rett for folk i farta.
Denne pastaretten har alt - en god, kremet saus, umamrik sopp og saftig kylling. En mettende og rask rett for folk i farta.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Pasta
200 g
Brokkoli
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Lett crème fraîche
150 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Soyasaus
1 ss
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 808 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk i stekepannen sammen med soppen for mer smak.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien sammen med pastaen de siste 2–3 minuttene av pastaens koketid. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen og brokkolien, og ha det tilbake i kjelen.
Kutt kyllingen i mindre biter. Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Legg kyllingen over på en tallerken. Stek sjalottløken og soppen i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Tilsett crème fraîchen, steinsoppulveret, hønsebuljongen og 2 dl vann. Gi det hele et oppkok, og smak til med 1 ss soyasaus og litt pepper.
Bland kyllingen sammen med soppsausen, pastaen og brokkolien.
Skyll persillen i kaldt vann, og rist av vannet. Finhakk ønsket mengde av persillen, og dryss den over retten ved servering.
God middag!