Kremet linguine med kylling, aromasopp og brokkoli

Kremet linguine med kylling

aromasopp og brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Denne pastaretten har alt - en god, kremet saus, umamrik sopp og saftig kylling. En mettende og rask rett for folk i farta.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Pasta
200 g
(Hvete)
Brokkoli
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
808 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket hvitløk i stekepannen sammen med soppen for mer smak.

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien sammen med pastaen de siste 2–3 minuttene av pastaens koketid. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen og brokkolien, og ha det tilbake i kjelen. 
 Kutt kyllingen i mindre biter. Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Legg kyllingen over på en tallerken. Stek sjalottløken og soppen i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Tilsett crème fraîchen, steinsoppulveret, hønsebuljongen og 2 dl vann. Gi det hele et oppkok, og smak til med 1 ss soyasaus og litt pepper. 
Bland kyllingen sammen med soppsausen, pastaen og brokkolien.
Skyll persillen i kaldt vann, og rist av vannet. Finhakk ønsket mengde av persillen, og dryss den over retten ved servering.
God middag!